contact

Goedemiddag,
waar kan ik je mee helpen?

Een inspirerende vakantie in Frankrijk

Na een heerlijk ontspannende vakantie in Frankrijk zijn we deze week weer volledig geïnspireerd aan het werk gegaan. Frankrijk staat bekend om het heerlijke eten en drinken, en bij ons kun je een aantal smakelijke producten bestellen. Van de bovenste plank levert namelijk verrukkelijke eigen champagnes uit Reims die onze borrelplanken uitstekend vergezellen. Maar hierover straks meer.

De cognacstreek

Onze reis bracht ons allereerst naar Charente, de cognacstreek. Hier hebben we naast cognac ook genoten van Pineau des Charentes. Pineau des Charentes is een bijzondere Franse drank, die wordt bereid uit het vers geperste sap van druiven. Er is in dit stadium nog geen sprake van gisting. Het verkregen sap wordt vervolgens versterkt met cognac. De smaak van de mix is lichtzoet en komt enigszins gekoeld het beste tot zijn recht. Het bijzondere van deze drank is, dat het alleen in de cognacstreek mag worden geproduceerd. Pineau des Charentes wordt vaak geserveerd als middagaperitief en past perfect bij meloen en lekkere oude ham. We hebben ons deze combinatie heerlijk laten smaken!

De Loirestreek

Vervolgens zijn we naar de Loirestreek gereisd. Hier hebben we de wijngebieden Sancerre en Pouilly Fumé bezocht. Sancerre staat bekend om de prachtige witte wijn Sauvignon Blanc. Er bestaat ook een rode variant die van de Pinot noir-druif wordt gemaakt, maar die is wat zeldzamer. Wij hadden het geluk om van beide soorten te kunnen genieten. In het schitterende gebied van de Pouilly Fumé zijn we naar de wijngaard Domaine de Ladoucette gereden. Deze eeuwenoude wijngaard ligt op een schitterende locatie bij een prachtig kasteel aan de oevers van de rivier de Loire. We hebben daar een rondleiding gehad en aan een wijnproeverij meegedaan. De wijn uit de Pouilly Fumé wordt gemaakt van Sauvignon-druiven. Het is een droge witte wijn met een fruitige smaak die heerlijk smaakt bij zeevruchten, vleesgerechten en geitenkaas. Uit de Loirestreek komen overigens diverse heerlijke geitenkazen, die prima zijn te combineren met een glas Sauvignon Blanc of een Pouilly Fumé.

Berru in Reims

De laatste bestemming van onze vakantie was een hele bijzondere, want we zijn bij één van onze vaste leveranciers langsgegaan. In het bergdorpje Berru in Reims ligt de champagnewijngaard Jacques Picard die voor ons heerlijke champagnes maakt. Deze champagnes hebben een verfijnde en fruitige smaak, en zijn prima te combineren met een van onze borrelplanken. Bovendien worden ze eerlijk en duurzaam geproduceerd, iets wat voor ons heel belangrijk is.

Inspiratie

Inspiratie was het toverwoord van onze vakantie. Ben jij nu net zo enthousiast geworden als wij? Bestel dan eens een heerlijke champagne van Jacques Picard op onze website. Verwen jezelf en je smaakpapillen met dit heerlijke goedje. Drink deze champagne met gesloten ogen en waan jezelf in Frankrijk!

 

Nog eentje...