contact

Goedemorgen,
waar kan ik je mee helpen?

Onze nieuwe producten voor de najaarsborrelplank

Smaak en gezelligheid

Heerlijk, het is weer herfst en tijd om het binnen extra gezellig te maken! We hebben 4 smakelijke nieuwkomers die het geweldig doen op de najaarsborrelplank. Ik weet zeker dat deze authentieke producten weer een glimlach op diverse gezichten zullen toveren, en dat maakt mij ook weer blij. Het is voor ons elke keer weer een feest om mensen te mogen verwennen met borrelplanken boordevol bijzondere en lekkere hapjes. En het is elke keer een uitdaging om de perfecte smaakcombinaties te treffen.

Foodpairing

Voor onze najaarsborrelplank hebben we zorgvuldig 4 nieuwe producten uitgezocht en aan ons assortiment toegevoegd. Deze producten zijn prima te combineren met de overige producten op de borrelplank. Mild en pittig gaan goed samen, en alles is in balans: kleur, smaak en presentatie. Geniet met een leuk gezelschap van onze hemelse herfstborrelplank, en bestel er eventueel wat drankjes bij. Ook dit kunnen wij voor je regelen.

De vier nieuwe lekkernijen voor de najaarsborrelplank zijn:

De Nederblauw

Deze mild pikante blauwaderkaas van koemelk heeft een eetbare natuurkorst, en is een kaas van de allerhoogste kwaliteit. De Nederblauw komt rechtstreeks van een Brabants familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in het maken van biologische kazen. De kaas is aangenaam zacht door toevoeging van room en heeft een bijzondere smaak. Ontdek dit heerlijke natuurproduct bij ons!

Uitjes met appelstroop en balsamico

Geniet bij de borrel van de uitjes van Jonnie Boer en Oos Kesbeke in zachtzure balsamicoazijn, die zijn gezoet met heerlijke rinse appelstroop. Deze uitjes zien er prachtig uit en smaken erg goed bij een stukje bunkerkaas en al onze andere producten. Dit is een toppertje voor bij de borrelplank!

Hummus Baba Anoesch

De Baba Anoesch is een heerlijke auberginesalade van op houtskool gegrilde, verse aubergine, die is verrijkt met romige mayonaise en een vleugje rode peper. Er zijn geen kunstmatige aroma’s aan dit product toegevoegd. Bovendien is deze hummus geschikt voor vegetariërs. De Baba Anoesch is erg smakelijk op een toastje, en het is dé perfecte dip voor een blokje kaas of een stukje brood tijdens een gezellige borrel. Dit is pas echt genieten!

Hummus Muhammara

Deze pittige salade van vers gegrilde paprika's, walnoten en granaatappel, zonder kunstmatige kleurstoffen en aroma's, is dé perfecte dip voor bij de borrel. Je kunt de Muhammara perfect combineren met alle hapjes van de borrelplank. Verder smaakt de salade uitstekend bij ons vers gebakken brood, maar ook bij stukjes vlees en vis. Bovendien is deze hummus ook nog eens koosjer en halal, en geschikt voor vegetariërs. Deze dip heeft alles, en heeft het in korte tijd helemaal gemaakt!

Deze producten zijn specifiek voor de najaarsborrelplank. De overige producten op de borrelplank kun je het hele jaar door op onze borrelplanken vinden:

RIBEYE huisgerookt

Heerlijke huisgerookte ribeye van het karakteristieke Simmentaler rund. De ribeye is het fijnste deel van het ribstuk, ook wel het 'oog' genoemd. Door de mooie, typische vetadering is de ribeye heerlijk mals en ontzettend vol van smaak. Een absolute traktatie voor de vleesliefhebber.

Nagelhout

Ons ambachtelijk bereidde nagelhout is afkomstig van de rundermuis. Het vlees wordt zorgvuldig ingewreven met zout en vervolgens enkele maanden aan de lucht gedroogd, wat zorgt voor een bijzonder verfijnde, licht nootachtige en zoute smaak. De naam nagelhout verwijst naar de plank met spijkers waaraan het vlees vroeger te drogen hing. Het is van oorsprong een echt Drents streekproduct en vormt een mooi Nederlands alternatief voor de Noord-Italiaanse bresaola.

Droge worst met groene peper

Onze droge worst met groene peper is een absolute topper op de borrelplank. Naar eigen receptuur gemaakt van Gasconne, een uniek Frans ras dat nooit gekruist is, mooi dooraderd, mals vlees en het Baambrugs big unieke kruising van boer Dirco te Voortwis, rosé kleurig, sappig vlees. De groene peper geeft deze heerlijke worst een bijzondere, frisse smaakverfijning.

Bunkerkaas

Onze heerlijke Bunkerkaas dankt zijn naam aan de bijzondere plek waar deze kaas wordt gerijpt: in de oude munitiebunkers in het Twentse Daarle. In de receptuur wordt gebruikgemaakt van een speciaal soort zuursel en plantaardig stremsel, terwijl kleurstoffen achterwege worden gelaten. De Bunkerkaas is vol en romig van smaak, met een verrassend pikante en nootachtige ondertoon.

Le Petit Doruvael

Mmm, wat lekker! Deze romige kaas is een grote aanwinst op het Nederlandse kaasaanbod, en vindt zijn oorsprong op Kaasboerderij Doruvael in het Groene Hart van Nederland. Dit grasrijke gebied staat bekend om de superieure boerenkazen, zoals het kaasje Le Petit Doruvael. Deze gewassen korstkaas wordt gemaakt van koemelk, en heeft een heerlijke volle en aromatische smaak.

Sardines Millésimées 2015

Onze onweerstaanbare sardines in olijfolie zijn afkomstig uit het Franse Saint Gilles Croix de Vie, aan de Atlantische kust. In 2015 duurzaam gevangen, met zorg gefileerd en met de hand ingeblikt. De blikjes, ontworpen en getekend door kunstenaars Delphine Cossais Nantes en Coralie Rochelaise Joulin zijn absolute eyecatchers op de borrelplank.

Cornichons Paris

Friszuur, lekker pittig én knapperig. Dat zijn de kleine augurkjes van Oos Kesbeke. De cornichons zijn ingelegd in een speciaal samengestelde kruidenmix, wat zorgt voor de unieke smaak. Een heerlijk frisse bite bij de borrel.

Luxe olijven mix

You either hate it or love it, maar wij zijn er gek op! Verse olijven van topkwaliteit mogen wat ons betreft niet ontbreken op een luxe borrelplank. Zacht, maar toch stevig, en perfect op smaak. Onze olijvenmix is een selectie van drie verschillende olijfsoorten uit Sicilië.

Gemengde noten mix

Noten, wie houdt er niet van? Op onze borrelplank vind je een heerlijke mix van diverse noten, gebrand voor de fijnproever in de branderij van Jan Gotjé te Amsterdam. Heerlijk vol van smaak en lekker knapperig.

Focaccia met rozemarijn

Dit verrukkelijke brood biedt een waanzinnige combinatie aan Italiaanse smaken! Wist je dat de oude Etrusken deze broodjes al bakten op hete stenen? De bodem van een focaccia is wat dikker dan de bodem van een pizza. De smaak van het brood wordt vaak versterkt door het gebruik van olijfolie en kruiden. Wij serveren een smaakvolle variant met rozemarijn. Buon appetito!

Rustiek brood

Wat ons betreft het lekkerste brood dat er is: het rustieke brood van het Vlaams Broodhuys. Een heel klein beetje gist, water, crèmekleurig Frans meel van topkwaliteit en vooral: heel veel liefde. Deze ingrediënten zorgen voor een fantastisch, knapperig brood. Met een prachtige, onregelmatige structuur en boordevol aroma.

Verse basilicum pesto

Er gaat niets boven een goede, vers gemaakte pesto. De kwaliteit van pesto valt of staat bij het gebruik van verse basilicumblaadjes en de beste extra vergine olijfolie. Gecombineerd met onze gerijpte grand premium kaas, is deze pesto er een om je vingers bij af te likken.

Honing-tijmmosterd

Onze honing-tijmmosterd is een absolute smaakbom! De mosterd die we gebruiken is een zuiver Nederlands product, waaraan verse honing en tijm is toegevoegd. Je kunt deze mosterd heerlijk combineren met alle hapjes van de borrelplank. Het is dé perfecte dip voor een blokje bunkerkaas of een stukje brood tijdens een gezellige borrel. Dit is puur genieten!

De foto’s van onze producten worden gemaakt door onze vaste fotograaf Marcel Koppen van de Beeldkazerne uit Gorinchem. De styling ligt in handen van onze collega Anne van Bers.

 

Nog eentje...