Goedemiddag,
waar kan ik je mee helpen?
Vorige week hebben wij een champagne & foodpairing proeverij georganiseerd voor klanten en relaties. Het bijzondere was dat onze eigen champagneleverancier hiervoor uit Frankrijk was overgekomen. De aimabele Jacques Picard, ‘le maître du champagne lui-même’, heeft ons veel verteld over zijn champagnehuis en hoe zijn heerlijke champagnes tot stand komen. Jacques Picard maakt speciaal voor ons champagne in het kleine bergdorpje Berru, dat in de buurt van Reims ligt. Het is een echt familiebedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De champagnes van Picard zijn verfijnd, fruitig en perfect in balans, en ze doen het geweldig bij onze verrukkelijke borrelhapjes. Wij zorgden voor de bijpassende mondvermaakjes en het werd een hele interessante en gezellige dag.
Champagne Grande Réserve - Gerookte ribeye met verse zwarte truffel
Champagne Brut Nature - Oesters
Champagne Blanc de Blanc - Mini kletskop met verse geitenkaas
Champagne Prestige Millésime 2004 - Blini met wilde gerookte zalm
Champagne Art de Vigne Millésime 2003 - Cheddar kaas met verse zwarte truffel
Sterker nog, deze proeverij smaakte beslist naar meer! Daarom besloten we al snel om volgend jaar een masterclass champagne & foodpairing te organiseren. Over champagne en foodpairing valt genoeg te vertellen. Daarom willen we tijdens een masterclass op een vernieuwende manier smaken met elkaar combineren. We kijken daarbij wat de ideale combinatie is tussen wat er op je bord komt en in het glas zit: smaak zoekt smaak. Daarnaast is het leuk om de hapjes in de juiste volgorde te eten en ze elkaar te laten overbruggen en aanvullen. Verder gaan we proberen om sterk uiteenlopende smaken aan elkaar te smeden voor een intense smaakbeleving. Als de spijs en drank nog wat in de mond blijft hangen en in evenwicht zijn, dan is onze missie geslaagd!