contact

Goedemorgen,
waar kan ik je mee helpen?

Bent u klaar voor uw buren?

De landelijke burendag!

Komende zaterdag is het zover. 28 september vieren we het jaarlijks terugkerende feest met als onze buurtgenoten. De landelijke burendag!

Een prima initiatief om de band met omwonenden te versterken en gewoon eens wat meer te doen dan alleen maar gedag te zeggen naar elkaar. De landelijke Burendag heeft denk ik ook allerlei andere initiatieven aangemoedigd. Zo kennen veel woonwijken bijvoorbeeld de jaarlijkse buurtbarbecue.

Toch is er iets raars met ons aan de hand. We spreken onze buren vaak alleen in de zomer. Zo lekker over de schutting. Of, even op straat omdat de buur-of buurvrouw aan het tuinieren is. “Zal ik mijn auto ernaast zetten” hoor je nog wel eens roepen als iemand kosten op de wasstraat aan het besparen is.

Zodra het weer omslaat, het herfst wordt en de regen uit de lucht valt worden alle “we-zullen-snel-eens -afspreken-afspraken” van de buurtbarbecue direct weer om zeep geholpen. Pas als de krokussen weer de grond uitschieten gaat de wijk weer leven en zien we dat de buur-of buurvrouw weer een jaar ouder geworden is.

Terug naar de buurtbarbecue. Vaak een hoop gedoe. Wie wil wat betalen, wie neemt wat mee, “ik eet lang niet zoveel, doe mij ook maar een kindermenu” en nog heel veel meer ellende om een en ander goed te organiseren.

Daarom een alternatief. In plaats van de Buurtbarbecue organiseert u “De Buurt Borrel” Groot voordeel is dat u op elk moment van het jaar contact met uw wijkbewoners kunt behouden en alles voor u geregeld is. Dan hou je ook nog eens tijd over om elkaar echt te spreken.

In de Lente, de Zomer, de Herst en de Winter….

Met groet aan de buren van Van de bovenste plank

Nog eentje...