contact

Goedemorgen,
waar kan ik je mee helpen?

Proef onze zalige, ambachtelijke droge worsten

Een lang gekoesterde wens van ons is in vervulling gegaan. Wij hebben samen met Huib van de Lindenhoff twee heerlijke droge worsten samengesteld. Dit was niet in een middagje voor elkaar. Sterker nog, we zijn er een paar maanden mee bezig geweest, en donderdag 4 mei was het dan zover dat we het eindresultaat konden proeven en nog wat aanwijzingen konden geven voor het finetunen. We gingen daarvoor op bezoek bij boerderij de Lindenhoff, onze leverancier van kwaliteitsvlees met een authentieke smaak.

Het vlees van de Lindenhoff wordt duurzaam geproduceerd. Dit betekent dat bij het productieproces rekening wordt gehouden met het welzijn van mens en dier, en het effect dat het op onze planeet heeft. Deze natuurlijke manier van bereiding geeft de producten de kenmerkende authentieke smaak. De Lindenhoff levert prachtig varkensvlees van rustieke rassen die op de eigen boerderij worden gehouden, zoals de Gasconne en het Baambrugs big. De Gasconne is een oorspronkelijke varkensoort uit de bossen van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. Het is een oud ras dat langzaam groeit. Jaren geleden werd deze varkenssoort door de eigenaren van de Lindenhoff naar Nederland gehaald. Het zijn echte scharrelvarkens die gezonde voeding krijgen. Dit proef je terug in het vlees dat heel erg mals, sappig en mooi dooraderd is. Het Baambrugs big staat eveneens garant voor rosé kleurig, sappig vlees. Dit varken is wél een kruising, een unieke mix die tot stand is gekomen door boer Dirco te Voortwis van de Lindenhoff. Dichter bij de bron kun je dus niet komen! Bij elke order portioneren onze slagers het vlees, zodat iedere bestelling dus letterlijk voor ons op maat wordt gemaakt!

De twee worsten die wij in samenwerking met de Lindenhoff hebben samengesteld naar eigen recept, worden alleen voor Van de bovenste plank gemaakt. Wij bieden daarmee twee unieke producten in ons verrukkelijke assortiment. De smaken die we ontwikkeld hebben, zijn een droge worst met groene peper en een droge worst met mosterdzaad. We hebben gezocht naar de perfecte balans tussen alle ingrediënten die worden verwerkt in deze droge worsten. 

Nog eentje...