contact

Goedemorgen,
waar kan ik je mee helpen?

Een biertje Vandebovensteplank

Als puristen van goede smaak verzorgen we heerlijke ambachtelijke hapjes en drankjes op borrels en caterings. Eten en drinken met een verhaal, met veel aandacht voor de herkomst van de producten. Met deze gedachte zijn we in samenwerking met brouwerij Comenius aan de slag gegaan met het brouwen van ons eigen bier. Met trots presenteren we jullie: het Vandebovensteplank Keulsch bier.

In 2019 kwamen we in contact met brouwer Alexander Plas, brouwer en eigenaar van brouwerij Comenius in Naarden. Deze bierkenner deed zijn kennis op bij Heineken en besloot daarna het heft in eigen handen te nemen. Zijn brouwerij onderscheidt zich door het gebruik van zoveel mogelijk lokale en biologische grondstoffen. Van natuurlijke hop uit het Naardermeer tot het gebruik van zoveel mogelijk binnenlandse brouwgerst. Bier met een (duurzaam) verhaal, dat past bij ons. Dus in 2019 werd ons biertje geboren: een kraakhelder, fris en sprankelend bier met een verassende hopvariatie. Een pils met een echt “wow”-effect.

 Het Vandebovensteplank bier is een typisch Kölsch biertje, maar mag van de Kölsch-Konvention niet zo genoemd worden. Echt Kölsch bier moet volgens hen in de buurt van de Dom in Keulen gebrouwd worden, vandaar onze naam Keulsch. Een bovengistig biertje dat je doet denken aan een pilsener, maar dan net even anders. Een uniek biertje, door zijn kleine oplage. En bovendien alleen bij onze borrels en caterings te verkrijgen. Te herkennen aan de heldere gouden kleur en ons witte label en dopje. Heerlijk om te combineren met kaas.

Dorst gekregen? Bestel een geheel verzorgde catering of borrel en proef het biertje zelf.

 

 

Nog eentje...