contact

Goedemorgen,
waar kan ik je mee helpen?

Bunkerkaas voor op de borrelplank

Kaas uit de kazemat

Een van de topproducten op onze borrelplanken is Twentse Bunkerkaas. In het Twentse Daarle bevindt zich het MMC Bruineveld, een voormalige opslagplaats voor munitie. De bunkers op dit terrein worden tegenwoordig gebruikt voor het rijpen van ambachtelijke kazen. De kaasmakers van De Kaasbunker hebben daarvoor de meest ideale situatie gecreëerd door de bunkers af te dekken met een flinke laag aarde. Hierdoor is het binnen continu 15 graden, wat ideaal is voor het rijpen van kaas. Verder is de luchtvochtigheid in de bunkers uitstekend, en het rijpen neemt gemiddeld 7 maanden in beslag.

De oorsprong

Het idee voor de Bunkerkaas kwam van Jan-Peter Nijenhuis, een telg uit een bekende Twentse familie van kaashandelaren. Hij heeft verrukkelijke kaas gemaakt voor op de borrelplank. Deze kaas wordt almaar populairder, ook in het buitenland. Bijzondere kazen zijn letterlijk steeds meer in trek, omdat een toenemend aantal mensen unieke producten weet te waarderen.

Een heerlijke vegetarische kaas

De heerlijke Twentse Bunkerkaas doet het uitsteken op onze borrelplanken. Wij serveren deze licht pikante kaas met een heerlijke volle en romige smaak op jouw borrelplank. Het is een unieke vegetarische kaas, die is gemaakt met een speciaal soort zuursel en plantaardig stremsel. Bovendien is de kaas vrij van kleurstoffen en daarmee een stuk gezonder dan andere kazen. Deze kaas is gemaakt door mensen die veel liefde voor hun vak hebben. Wij als puristen van goede smaak weten dit zeer te waarderen en willen deze ambachtelijke kaas graag met iedereen delen. Je ziet de Bunkerkaas dan ook op al onze borrelplanken terug!

Nog eentje...